Telefon

51 30 69 50

Plogfabrikkveien 18

4353 Klepp Stasjon

Offisiell distributør av ACCOYA i Norge.
WoodLink har fokus på å levere bærekraftig trevirke av høyeste kvalitet, og langt livsløp.

  • Black LinkedIn Icon

Medlem av:

©2019 by Woodlink AS.

Accoya®

HOLDBAR, STABIL OG BÆREKRAFTIG, VELKOMMEN TIL FREMTIDEN I TRE

Forestill deg et solid treverk som er høstet fra hurtigvoksende, ansvarlig administrerte skoger, har null gift-innhold og gir dimensjonal stabilitet og holdbarhet som overskrider selv de beste tropiske hardtre. Forestill deg et treverk som kan erstatte de stadig mer sjeldne tropiske hardtre, behandlede treverk og mindre bærekraftige materialer i nye og eksisterende utendørs bruksområder. Forestill deg et treverk som virker som en karbonbank under sin lange levetid og som på sikker måte kan resirkuleres etterpå. Det finnes et slikt treverk. Det er Accoya®: verdens ledende høyteknologi-treverk.

 

NATURVITENSKAP

Med åtte tiår med forskning bak seg, kombinerer Accoya® fortidens og nåtidens vitenskapelige acetyleringserfaring med en opphavsrettslig produksjonsprosess for å levere pålitelige resultater i kommersiell skala. Gjennom å produsere Accoya®, modifiseres den kjemiske strukturen til treverket fra overflaten til kjernen, slik at det oppstår et klasseledende holdbart og utrolig stabilt produkt. Accoya® er hurtig i ferd med å bli det materialet som velges for eksterne applikasjoner, og kan brukes til praktisk talt alt. Fra vinduer til dører, terrasser, til kledning og sidekanting. Til og med på bruksområder der det tidligere kun var mulig å bruke materialer som ikke var bærekraftige.

KLEDNING OG FASADER

Accoya® er perfekt til kledning og fasader. Det er det ideelle valget der estetikk og mindre hyppig vedlikehold er kritisk. Stabiliteten, holdbarheten og den naturlige UV-motstandsdyktigheten til Accoya® bekrefter en redusert helhetlig kostnad i levetiden.

 

TERRASSE

Accoya® som terrassegulv gir naturlig skjønnhet, styrke og langvarig ytelse i all slags vær. Et holdbart treverk med enestående egenskaper. Det er også avgjørende at treverket er gift-fritt og dermed sikkert for mennesker og kjæledyr. Accoya® oppfyller disse kravene.

Les mer her om test av Accoya terrassedekke!

VINDUSRAMMER, DØRER OG LEMMER

Accoya® er naturlig isolerende og er mer holdbart og dimensjonalt stabilt enn andre tretyper. Dette betyr at vinduer ikke sveller når de er stengte, dører stadig åpnes fritt og lemmer beholder sin autentiske skjønnhet. Accoya® kan være heldekkende, gjennomskinnelig eller transparent lakkert. De lange vedlikeholds intervallene øker kostnadseffektiviteten

 

UTEMØBLER OG UTENDØRSUTSTYR

Accoya® er perfekt for bord, stoler, trehus, spillesett, hage- og anleggstømmer da det er gift-fritt og tåler skiftene mellom ulike værforhold og har en holdbarhet på minst 25 år i jordkontakt.

Les mer her om Accoya på Orrestranden!

Bruken av Accoya® begynner nå å bli godt utbredt i Norge og produktet passer meget godt til vårt skiftende klima.

Accoya® har en ekstremt god dimensjons stabilitet og langt livsløp. Fremragende holdbarhet med en fabrikkgaranti på 50 år mot råte over bakke, og 25 år under bakke/ ferskvann gjør dette materialet egnet for prosjekter hvor byggherre har et langt perspektiv på materialvalg.

Den lyse overflaten bevares godt med transparent overflatebehandling. Ellers tilbyr vi heldekkende farger etter kundens ønske.

Fra bærekraftige kilder. Inkluderer FSC, PEFC og andre regionale sertifiseringer.

Miljøvennlig og Svanemerket.
Accoya® blir kjøpt inn som skurlast og bearbeidet i vår produksjonslinje etter kundens ønske, med henhold til profil, dimensjon, og eventuelt farge.

Accoya® behandlingen foregår i et trykkammer. Eddiksyrehydrid tilsettes treverket under varme og trykk. Etter acetylering er mer enn 90% av de frie hydrosylgrupper omdannet til acetyle- grupper og har dermed mistet evnen til å oppta eller avgi fuktighet.

Svelling og krymping blir redusert med 75-90%. Derfor er dette verdens mest stabile treverk.
Jevn fuktighetsgrad i celleveggene på 3-6% våt eller tørr, derfor det mest holdbare treverket.

Accoya® fremstilles av Radiata Furu fra New Zealand.

Bærekraftig sertifisert kilde.

6. Generasjon plantasjeskog
Etter 30 år. 30-40 m høy og

1 m i diameter ved roten

Radiata furu egenskaper, som gjør den perfekt for Accoya

Hurtigvoksende

Stor andel yteved
100% “acetylerbar”

Woodlink AS: Leverandør av Accoya, Vi kan overflatebehandling og leverer også Sedertre kjernefuru eik ask bjørk.