Jernvitrol

jernvitrol kledning

Jernvitrol

Å la treverket på et bygg få et ubehandlet utseende, er blitt mer og mer populært. Et bygg behandlet med jernvitrol vil få et sølvgrått uttrykk, preget av vær og vind.

 

Det man er nødt til å huske på før man velger en jernvitrolbehandling på huset eller hytta, er at denne behandlingen ikke inneholder olje, og treverket på bygget vil derfor være helt åpent. Om man derimot gir treverket god lufting og unngår bakkekontakt vil det kunne holde lenge. Det er også en stor fordel at man slipper å måtte behandle treverket igjen senere, det trengs kun en behandling før det er klart for bruk. Treveggen er da vedlikeholdsfri.

Jernvitrol reagerer med sollys som bryter ned overflaten i treverket. Dette gir den fine sølvgrå «fjellhytte-looken» og beskyttelse mot sopp og alger. Vått trevirke er ikke så farlig så lenge fukten slipper ut igjen og får tørket opp. Du kan beise over jernvitrolbehandlet treverk, men man bør ikke bruke maling da dette kan stenge fukten inne i treverket. Husk også at treverk som er under takutstikk og der det er skygge og skjermet for regn vil bruke lenger tid på å bli grått. Spiker og beslag kan ruste hvis man får for mye jernvitrol på. Det anbefales derfor bruk av syrefaste festemidler.

Woodlink AS utfører denne overflatebehandlingen i egne lokaler og har dermed kort leveringstid.

Jernvitrolbehandlig brukes i hovedsak på Kjernefuru, Eik og i noen tilfeller Sedertre.

Woodlink-e1566994307483.png
Norske-Trevarer.png

Telefon

51 30 69 50

Plogfabrikkveien 18

4353 Klepp Stasjon

  • Black LinkedIn Icon

Medlem av:

Treteknisk gjennomsiktig.png

Offisiell distributør av ACCOYA i Norge.
WoodLink har fokus på å levere bærekraftig trevirke av høyeste kvalitet, og langt livsløp.

accoya.png
Grønt-Punkt-logo.png

©2019 by Woodlink AS.